Superlink - link-uri utile si nu numai
Discutii, sfaturi, contrari - dar toate frumoase si cu tact de gentleman. Nu uitam nici de bancuri, poze funny, glume. Dar trebuie sa stiti de la inceput ca acest site nu contine materiale interzise sau ilegale.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Superlink - link-uri utile si nu numai | Reguli | Inregistrare | Login

POZE SUPERLINK - LINK-URI UTILE SI NU NUMAI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandra21 pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Calarasi
cauta Barbat
23 - 52 ani
Superlink - link-uri utile si nu numai / Financiar intern / dictionar de finantare Moderat de dmldone, mad_bull, micutza
Autor
Mesaj Pagini: 1
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 7666
Dictionar de finantare - Notiuni generale



Acquis comunitar – legislatia Uniunii Europene si practicile institutionale de urmarire a aplicarii si respectarii ei.


Asistenta financiara – in calitate de stat candidat, Romania beneficiaza de sprijin financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene. Din 2004, suma alocata Romaniei creste progresiv fata de 2003 (aproxim. 700 milioane EURO) cu 20%, apoi cu 30% (in 2005) si respectiv 40% in 2006, urmand sa atinga aprox 1 miliard EURO in 2006.


Phare – Phare a fost creat in 1989, pentru a acorda asistenta Poloniei si Ungariei, si s-a extins treptat, incluzand 13 state partenere (inclusiv Romania). Din 1997, cand Romania a devenit tara candidata la Uniunea Europeana, Phare s-a orientat catre sprijinirea pregatirii acesteia pentru aderare.

Phare are trei obiective principale: - consolidarea administratiei publice si a institutiilor din statele candidate pentru ca acestea sa poata functiona eficient in cadrul Uniunii (dezvoltare institutionala); - sprijinirea statelor candidate in efortul investitional de aliniere a activitatilor industriale si a infrastructurii la standardele UE (investitii pentru sprijinirea aplicarii legislatiei comunitare); - promovarea coeziunii economice si sociale (investitii in coeziune economica si sociala).

Ispa – finanteaza in perioada 2000 – 2006 proiecte din domeniul infrastructurii de transport si mediu. Programul urmareste alinierea la standardele de mediu ale Uniunii Europene, extinderea si conectarea retelelor de transport ale Romaniei cu cele trans-europene si familiarizarea tarilor beneficiare cu procedurile aplicate de Instrumentele Structurale.


Sapard – sprijina Romania pentru participarea la Politica Agricola Comuna si Piata Interna a Uniunii Europene. Programul urmareste imbunatatirea vietii comunitatilor rurale, crearea unui sector competitiv de producere si prelucrare a produselor agricole, crearea de locuri de munca in mediul rural, asigurarea unei dezvoltari durabile a acestor regiuni.


Memorandum de Finantare – reprezinta baza legala a angajamentului financiar al Comisiei Europene fata de Romania, in calitate de stat candidat; se semneaza anual intre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 7666
Romania ar putea beneficia de fonduri structurale in valoare de 17 miliarde euro, in perioada 2007 - 2013, potrivit estimarilor Grupului de Economie Aplicata bazate pe prelungirea pachetului financiar 2007 - 2009, garantat prin Tratatul de Aderare.



Romania beneficiaza de fonduri oferite de Uniunea Europeana inca din anul 1991. Aceste fonduri de pre-aderare (PHARE, ISPA, SAPARD) au ajuns sa reprezinte peste 25 la suta din totalul investitiilor din bugetul national si sunt concepute pentru a acoperi proiecte pana in anul 2010, prin cele trei fonduri majore, Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), Fondul Social European (FSE) si Fondul de Coeziune (FC).

Sumele ce vor fi alocate dupa aderare, prin fondurile structurale, vor fi cu mult mai mari decat cele puse la dispozitia Romaniei in perioada de pre-aderare.



Romania, aderand la 1 ianuarie 2007, va fi si beneficiara fondurilor structurale si de coeziune, iar o amanare a acestei date pentru tara noastra ne-ar crea mari probleme si mari costuri. Cele mai mari costuri ar fi cele non monetare, prin intarzierea dezvoltarii economice si institutionale a Romaniei, prin conservarea unor ierarhii artificiale de competitivitate care exista acum in Romania, prin mentinerea decalajelor existente intre Romania si alte state membre, chiar prin reducerea drastica a credibilitatii Romaniei pe plan international. Un alt punct slab ar fi o diminuare a credibilitatii investitiilor straine directe, o intarziere a asanarii societatii romanesti de fenomenele grave cum ar fi coruptia, economia subterana, evaziunea fiscala.



"Pentru a nu pierde fonduri structurale, Romania va trebui sa cheltuiasca, incepand din 2007, circa 5,2 milioane de euro pe zi, inclusiv sambata si duminica", a declarat recent Gabriel Friptu, director general în Ministerul Integrarii, la un seminar organizat, la Calarasi, de Eurocom. El a aratat ca tara noastra va beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri structurale nerambursabile de la UE în valoare de 17,2 miliarde de euro. O parte dintre autoritatile locale au pregatit deja proiecte pentru finantari. „Trebuie sa invatam sa facem proiecte bune si sa le derulam in timp util. Pe de alta parte, oficialul din Ministerul Integrarii  a atras atentia si asupra posibilelor nereguli in cheltuirea fondurilor europene, care ar putea atrage dupa sine rambursarea lor. El a explicat ca, in cazul cheltuirii unor sume din fondurile primite de un beneficiar pentru activitati neeligibile la finantare, beneficiarul va fi nevoit sa restituie toti banii Uniunii Europene, nu doar partea de fonduri cheltuita pe activitati neeligibile. De asemenea, Friptu a aratat ca una din problemene cu care s-ar putea confrunta si tara noastra este cea a "pierderii documentelor", firmele fiind obligate sa pastreze, timp de 10 ani, orice document pe baza caruia au accesat fondurile europene. „Este vorba de documente in original, care fac suportul cheltuirii sumelor - facturi, state de plata, minute ale intalnirilor, documentele-suport pentru cheltuirea fondurilor. O cheltuiala facuta în 2007 poate fi auditata si la orizontul anului 2016", a spus directorul din Ministerul Integrarii.



Romania va beneficia de fonduri europene, dar in acelasi timp va trebui sa plateasca o anumita suma anuala la bugetul Uniunii Europene Este de nu mai putin de 1,34 miliarde de euro pe care trebuie sa-i vireze la bugetul Uniunii in 2007.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 7666
Link-uri utile


– site-ul oficial al Ministerului Integrarii Europene
– site-ul Delegatiei Comisiei Europene in Romania
– Consiliul Europei – Biroul de informare Bucuresti
- portalul Uniunii Europene
- site-ul Directoratului General Presa si Comunicare
– portalul Parlamentului European
– site-ul Consiliului Uniunii Europene
- site-ul Consiliului European
- site-ul Comisiei Europene
– site-ul Curtii de Justitie europene si al Tribunalului de Prima Instanta
- site-ul Curtii Europene de Conturi
– site-ul Mediatorului European


- Euroregiunea Siret-Prut-Nistru
  - Euroregiunea Dunarea de Jos
- baza de date on-line cu ONG-urile din Romania
- catalogul ONG-urilor Baia Mare
- portal manuale pentru ONG-uri
  - dictionar on-line roman-englez-roman
- dictionar on-line roman-englez-roman
- Consulatul General al Ucrainei
- portal pentru conversie valutar


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la