Superlink - link-uri utile si nu numai
Discutii, sfaturi, contrari - dar toate frumoase si cu tact de gentleman. Nu uitam nici de bancuri, poze funny, glume. Dar trebuie sa stiti de la inceput ca acest site nu contine materiale interzise sau ilegale.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Superlink - link-uri utile si nu numai | Reguli | Inregistrare | Login

POZE SUPERLINK - LINK-URI UTILE SI NU NUMAI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jasmmyne pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 34 ani
Superlink - link-uri utile si nu numai / Financiar intern / informatii financiare - bursa, noi intrari, investitii Moderat de dmldone, mad_bull, micutza
Autor
Mesaj Pagini: 1
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 22 noiembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 6,972 tranzactii insumand un volum de 53,501,769 lei ( respectiv 17,286,516 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +1,02% ), BET-C ( +1,06% ), BET-FI ( +3,40% ), si ROTX ( +1,12% ).

            Trend clar puternic pozitiv. Putem numara si zilele de cand BVB creste continuu – 7! De 7 zile lucratoare in mod continuu preturile cresc… In primele 5 cu aproximativ 3,5%, ieri si astazi cu peste 1% pe zi.
            Codul fiscal propus pentru 2006 este cel care a dat tonul se pare la cresterile din ultima perioada. Faptul ca nu se va impozita retroactiv – pe de o parte, si apoi faptul ca se va impozita cu 16% doar diferenta de pret de la 1 ianuarie 2006 pana in momentul vanzarii, iar acest impozit nu se va retine pe loc la tranzactie ci la sfarsitul anului fiscal cand se va face o declaratie pe proprie raspundere pe baza documentelor trimise de SSIF-uri.
            Cresteri semnificative la SIF-uri (peste 6% in 2 zile) si la banci – BRD si TLV!


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Starbucks se pregateste sa vina in Romania


Unul dintre cele mai importante si mai mari lanturi de cafenele din lume se pregateste sa intre de anul viitor si pe piata autohtona. Reteaua de coffee shop Starbucks ar putea fi adusa in tara noastra de compania greceasca Marinopoulos Coffee Company.

Compania Starbucks a fost fondata in urma cu peste 35 de ani in Statele Unite, iar in momentul de fata este prezenta in circa 36 de state. Cafenelele aflate sub aceasta marca sunt deschise fie direct, fie prin asocieri sau contracte de licenta. Planurile pentru anul viitor ale companiei prevad deschiderea a circa 1.800 de noi cafenele in toate colturile lumii, majoritatea acestora fiind sub forma de licenta.

FILIERA GRECEASCA. Marinopoulos Coffee Company din Grecia va urma sa dezvolte in Romania in cursul anului viitor, ca efect al unui acord semnat cu grupul american ce a vizat extinderea retelei pe o serie de piete europene, un numar de aproximativ zece cafenele pe an, prima locatie vehiculata pentru deschiderea acestora fiind Bucurestiul, urmand in timp sa si alte orase importante din Romania. Grupul elen a deschis de-a lungul timpului o retea de circa 50 de cafenele in Grecia, la care s-au adaugat cele din Elvetia, Austria si Cipru. Investitia grupului pentru o singura cafenea s-ar putea ridica la circa 100.000 de euro.

CONCURENTA. Piata cafenelelor din Romania a cunoscut in ultima perioada o crestere importanta, iar concurenta a devenit foarte puternica. Astfel, alaturi de consacratele Fashion Bar si Studio Cafe, Nescafe, Nova Brasilia Coffee Shops sau Cremcaffe la care se adauga Turabo Cafe – ce s-a deschis spre sistemul de francizare a unitatilor sale, un avant important l-a luat si lantul Gloria Jean’s Coffees, care a deschis, pana acum, cinci unitati, urmand sa ajunga la circa 20 in perioada urmatoare. Mai mult, o noua franciza din Africa de Sud, fondata in 2001, Manuka Cafe & Wine, ce combina conceptele de cafenea, restaurantul si magazinul de vinuri fine, este gata pentru a intra pe piata.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 23 noiembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 8,307 tranzactii insumand un volum de 62,959,335 lei ( respectiv 20,109,021 euro ). Indicii bursieri s-au depreciat astfel: BET ( -1,25% ), BET-C ( -0,8% ), BET-FI ( -0,64% ), si ROTX ( -1,00% ).

            Exista in lumea brokerilor si a traderilor o zicere care suna cam asa: “Taurul urca pe trepte iar ursul iese pe fereastraâ€Â?. Prin “taurâ€Â? intelegem un trend pozitiv – un trend confirmat si o perioada cand preturile actiunilor cresc constant, iar prin “ursâ€Â? intelegem un trend negativ cand preturile scad. Aceasta zicala este potrivita oricand si in orice piata de valori mobiliare din Europa sau SUA. Trendul pozitiv, preturile cresc incet si timid cu 0.5, 1% pe zi cel mult (arareori vedem zile de +3% pe un emitent). Scaderile in schimb sunt de 2-3% in jumatate de ora de tranzactionare chiar, daca se creeaza panica in speculatori (mai ales in acestia, investitorii fiind mult mai retinuti si atenti).
            Cam aceasta a fost atmosfera si astazi la Bursa noastra. Indicii inregistrau cresteri dupa primele minute de aproape 2% la SIF-uri. Nu a durat mult. A venit o cadere si cateva ordine mai importante la vanzare (putem presupune ca primul calup de actiuni vandute si care au determinat prima cadere la SIF-uri s-a datorat certificatelor – PPM-urilor - acumulate marti) si preturile au cazut la –1%. Interesant e ca in momentul cand cresteau SIF-urile cresteau si toate celelalte actiuni (BRD, TLV, IMP,ATB, etc.). Cum au coborat acestea cum toata piata a cazut. Dar asta a fost povestea pana in ora 11.30. De la 12 ciclul s-a reluat! Din nou SIF-urile au trecut la +2% prin ordine mari la cumparare si efectuate direct in ASK. Pentru ca, in ultimele 50 minute piata sa cada si sa inchida pe minus! Un minus 1% nu foarte mare momentan.
            Frumusetea zicalei sa manifestat astazi de 2 ori… Greu urcau preturile, trebuiau ceva mai multe tranzactii direct in ASK pentru a se reusi manevra. Caderea insa era instantanee aproape. Era suficient la SIF5 sau SIF2 sa ajunga la –0.7% ca automat celelalte SIF-uri le urmau…si totodata intreaga piata!
            Volatilitate astfel ridicata dar si foarte riscanta. Lichiditate ce demult nu s-a mai intalnit pe BVB – 20 milioane euro! Foarte multumitor si promitator – mai ales ca la inceputul lui 2006 ne asteptam la lansarea a cel putin 3 companii mari (Transelectrica, TransGaz si RomTelecom).
            Cel mai bine in aceste momente “tulburiâ€Â? este sa judeci la rece situatia actiunilor detinute in portofoliu. Sa analizezi cu foarte mare atentie care este trendul general al pietei (pe care am reusit si noi sa in identificat in editorialele anterioare), sa analizezi care este perioada de investitie per actiune si mai ales care iti este comisionul de tranzactionare…! Daca ai un comision de 2% la vanzare/cumparare, atunci ai nevoie de cel putin 5% diferenta (deci cadere) pentru a se merita vanzarea si speculatia. Daca ai insa 0.5% atunci situatia este cu totul alta… Trebuiesc analizate insa toate aceste aspecte…Si mai ales, trebuiesc analizate inainte ca piata sa fie deschisa, nu in timpul celor 4 ore in care emotiile si evenimentele precipitate ar putea sa te duca la reactii pripite!


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 24 noiembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 7,769 tranzactii insumand un volum de 42,666,342 lei ( respectiv 11,646,651 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +1,26% ), BET-C ( +1,16% ), BET-FI ( +1,34% ), si ROTX ( +1,6% ).

            O revenire astazi la trendul deja format. Desi mici ezitari in debutul zilei (cand majoritatea actiunilor incepusera sa scada cu aproximativ 1%) trendul a fost mai puternic si cresterile au revenit. SIF-urile au trecut pe plus – in medie cu peste 1% la final. In partea a doua a zilei piata chiar s-a animat foarte mult – in mod special sectorul bancar. Banca Transilvania a fost capul de afis cateva tranzactii direct din ASK si un +1,6% la final. BRD-ul nu s-a lasat mai prejos inchizand la +2,2%. SNP-ul insa a dominat de la inceput pana la sfarsit piata apreciindu-se si cel mai mult cu peste 3%! (datorita rezultatatelor foarte bune de la 9 luni).
            Evenimente foarte promitatoare – mai ales ca la inceputul lui 2006 ne asteptam la lansarea a cel putin 3 companii mari (Transelectrica, TransGaz si RomTelecom).


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Romania va trebui sa cheltuiasca prin Programul Sapard 600 de milioane de euro
Potrivit directorului general al Agentiei Sapard, Samoila Szabo, Romania trebuie sa cheltuiasca, in 2006, prin Programul Sapard aproximativ 600 de milioane de euro, suma reprezentand alocarile financiare pe trei ani.

Aproximativ 170 de milioane de euro sunt realocarile pe masura de infrastructura pentru proiectele calamitate de inundatii in 2005.
     
De asemenea, vor exista proiecte si pe o alta masura care urmeaza sa fie acreditata, in acelasi timp cu silvicultura. masura 1.2 - privind construirea laboratoarelor sanitar-veterinare si fitosanitare.
     
Samoila Szabo considera ca numarul proiectelor depuse va creste in 2006, in prezent existand aproximativ 200 pe luna.

La anul se va efectua si o suplimentare de personal. In prezent Agentia Sapard are prevazut un numar de 476 de posturi.

Din totalul alocarilor cumulate pe perioada 2000-2004, de peste 986 milione de euro, pe cele sase masuri acreditate pana in prezent, gradul de utilizare a depasit 72 la suta, sumele angajate fiind de 701 milioane de euro.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Etalonul Mercer



Varsovia, Bucuresti si Seul sunt orasele care s-au scumpit cel mai mult in ultimul an, arata un studiu publicat in 2005 de Mercer Human Resource Consulting.



SCOPUL STUDIULUI: Studiul examineaza nivelul de trai al lucratorilor straini (nu al populatiei locale) din 144 de orase, fiind utilizat in primul rand de catre companiile multinationale ca baza de calcul al salariilor expatriatilor. Mercer a alcatuit un „cos“ format din 250 de produse, de la utilitati la imbracaminte, mancare ori divertisment. Indicele de referinta are nivelul de 100 si este dat de „cosul“ newyorkez.



LOCUL BUCURESTIULUI: Plecat in 2001 de pe pozitia 121 (din 144 capitale) si un indice al costului vietii de 55,5, Bucurestiul a ajuns in 2005 la un indice al costului vietii de 71,4, pe acelasi loc cu Seattle.



ASCENSIUNEA ESTULUI: In timp ce in orasele americane costul vietii s-a redus sau a ramas relativ constant, in centrul si estul Europei acesta a crescut accelerat, in mare parte din cauza cursului euro-dolar. In 2005, cea mai mare crestere din lume a indexului Mercer a avut-o Varsovia (16,1% fata de 2004), pe locul al doilea, cu 11,3%, clasandu-se Bucurestiul.



CELE MAI SCUMPE ORASE: Tokyo, Osaka, Londra si Moscova sunt cele mai scumpe orase din lume. Vizate probabil de  companiile care se gandesc la relocarea productiei, cele mai ieftine orase sunt Asuncion (Paraguay), Manila (Filipine), Buenos Aires (Argentina), Bangalore (India).


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Vineri, 25 noiembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 7,625 tranzactii insumand un volum de 60,393,829 lei ( respectiv 16,535,382 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +0,64% ), BET-C ( +0,68% ), BET-FI ( +3,81% ), si ROTX ( +0,48% ).

            Un final de saptamana magistral! Putem spune ca de 2 saptamani in continuu BURSA CRESTE! O singura corectie saptamana aceasta dar mica in comparatie cu aprecierile care au avut loc!
            SIF-urile si Bancile au fost astazi vedetele zilei. SIF-urile inca din debut, aprecierea medie in final fiind de aproape 4%. Ne-am “plictisitâ€Â? deacuma vorbind despre SIF-uri ca se apreciaza… In mod continuu din august aproape si-au dublat valoarea! Banca Transilvania a fost insa astazi spre finalul zilei capul de afis! Daca saptamana trecuta inca se cumparau actiuni cu 1,18-1,19 RON/actiune, luni a facut un salt direct la 1,24 RON iar astazi de la 1,26 prin cateva ordine succesive lansate direct in ASK au ridicat pretul la 1,31 RON/actiune! Apreciere cu 4% intr-o singura zi. Nici BRD nu s-a lasat mai prejos inregistrand o apreciere cu 2%.
            Trend clar pozitiv de ceva timp. Atentie insa la noul cod de impozitare care trebuie sa se voteze in luna decembrie! Si la privatizarea BCR care si-a amanat momentul validarii castigatorului abia in luna “cadourilorâ€Â?.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
ieri, 28 noiembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 7,908 tranzactii insumand un volum de 59,836,550 lei ( respectiv 16,358,617 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +1,75% ), BET-C ( +1,54% ), BET-FI ( +3,22% ), si ROTX ( +2,83% ).

            Trend pozitiv. Totusi prea pozitiv am putea spune. Cresteri consecutive de preturi de peste 2 saptamani. In fiecare zi maxime istorice noi depasite. Aceste evolutii bucura foarte multi investitori si speculatorii dar sunt extrem de periculoase! Un trend puternic este caracterizat atat prin cresteri semnificative dar si prin mici scaderi care “intarescâ€Â? preturile. Ori asa, in fiecare zi pretul creste, se formeaza un varf periculos de unde o cadere este oricand posibila!
            Volume tranzactionate extrem de bune totusi si aprecieri seriose la emitentii mari. Caderi insa la emitentii mai putini lichizi – de pe care probabil unii speculatori au iesit.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 29 noiembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 9,470 tranzactii insumand un volum de 141,199,392 lei ( respectiv 38,738,893 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat/depreciat astfel: BET ( +0,56% ), BET-C ( +0,54% ), BET-FI ( +1,13% ), si ROTX ( +0,96% ).

            Si astazi o zi de cresteri. Desi la nivel general majoritatea emitentilor s-au depreciat, indicii bursieri au crescut un pic datorita saltului spectaculos al actiunilor SNP! (crestere cu aproape 5%! astazi).
            Sectorul SIF-urilor a avut o evolutie oscilanta, el apreciindu-se in debutul sedintei dar depreciindu-se spre finalul ei. Au inchis pe minus, ceea ce este foarte bine pentru o consolidare!
            Un volum tranzactionat foarte bun astazi pentru Bursa de Valori Bucuresti – 38 milioane euro!


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Pe 30 noiembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 9,782 tranzactii insumand un volum de 59,472,624 lei ( respectiv 16,272,876 euro ). Indicii bursieri s-au depreciat astfel: BET ( -0,6% ), BET-C ( -0,53% ), BET-FI ( -0,55% ), si ROTX ( -0,51% ).

Putem spune ca acesta a fost finalul saptamanii! Deoarece maine – 1 Decembrie este zi inchisa la tranzactii iar vineri conducerea BVB a hotarat inca o zi de pauza, sedinta de tranzactionare se va relua de acum luni, 5 decembrie 2005. O vacanta scurta am putea spune…
Astazi preturile au manifestat o volatilitate crescuta. Indicii generali ai pietii au oscilat intre valori pozitive (plus 0,6 – 0,7%) si valori negative (minus 0,6%). Volatilitatea este un element cheie in caracterizarea preturilor si incanta in mod special speculatorii cu existenta si marimea ei
Actorii principali ai zilei au fost de aceasta data SCD si SIF5. Cum la Sicomed se apropie sfarsitul ofertei – si cum tocmai pe 5 se va relua tranzactionarea – evident ca astazi foarte multe actiuni s-au pus la vanzare. A dominat piata la capitolul lichiditate inregistrand o valoare tranzactionata de peste 10 milioane RON. Locul secund a fost ocupat de SIF5 care a inregistrat o lichiditate buna: o minima de 2.46 RON/actiune si o maxima de 2.52 RON/actiune. A fost de altfel si unul din putinii (din cele 5) care au stationat astazi inchizand pe 0.
La nivel general putem aminti prospatul anunt al lansarii in luna decembrie a drepturilor de preferinta la SNP – Petrom (aferente majorarii de capital pe care intentioneaza sa o efectueze SNP-ul). Este un lucru foarte bun si incurajator pentru piata noastra! Anul 2005 se pare ca a inceput in forta cu drepturile de preferinta a Impact-ului si termina cu cele ale Petrom-ului. Va fi o noua surse de castig pentru actionarii care nu vor dori in mod special sa isi pastreze cota parte din SNP si vor prefera sa isi vanda drepturile de preferinta! Totodata se pare ca acest lucru este bine vazut de investitori, pretul actiunilor SNP apreciindu-se de cateva zile foarte mult (cu peste 20% in mai putin de jumatate de luna!).
Reaminim de asemenea ca anul 2006 se anunta cu oferte foarte tentante pentru investitori: cotarea la BVB a catorva noi emitenti foarte importanti (Transelectrica, RomGaz, Romtelecom), lansarea titlurilor de stat (care se pare ca face pasi importanti spre rezolvarea tuturor problemelor legale si lansarea lor la tranzactionare), fuziunea BVB cu BMFMS (Bursa Futures Sibiu – Bursa care este in continuua expansiune si a reusit anul acesta sa depaseasca ca volum si rulaj Bursele similare ale tarilor vecine – Ungaria, Polonia, Bulgaria), lansarea foarte probabila a unei aplicatii de catre BVB pentru investitorii online care vor avea astfel acces direct la tranzactionare – prin eliminarea astfel a traderilor, si probabil apropierea de anuntul legat de aderarea la UE – toate aceste argumente par a arata ca situatia PIETEI DE CAPITAL din Romania este pe un drum bun si va inregistra evolutii bune pe viitor…


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 5 decembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 9,056 tranzactii insumand un volum de 55,263,139 lei ( respectiv 15,120,287 euro ). Indicii bursieri s-au depreciat astfel: BET ( -1,63% ), BET-C ( -1,33% ), BET-FI ( -0,57% ), si ROTX ( -1,85% ).

            Dupa scurta vacanta inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute, piata astazi a revenit cu un trend usor negativ. Dupa ce in prima parte a zilei preturile au evoluat variat – aprecierile succedandu-se cu deprecieri minore. In partea a doua a zilei insa au aparut vanzatori mai multi si preturile s-au depreciat simtitor. In mod special sectorul bancar a evoluat descendent, spre finalul zilei si SIF-urile urmandu-le.
            Ce trebuie insa urmarit cu atentie este daca aceasta cadere reprezinta de fapt un inceput de trend descrescator sau doar un inceput de speculatie.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 7 decembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 9,097 tranzactii insumand un volum de 42,819,981 lei ( respectiv 11,700,407 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +1,57% ), BET-C ( +1,25% ), BET-FI ( +1,23% ), si ROTX ( +1,85% ).

            Sfarsitului lunii noiembrie a reprezentat o perioada continuua de cresteri. Am numarat la un moment dat 12 sedinte de tranzactionare in care indicii s-au apreciat in mod continuu. Startul lui decembrie a inregistrat cateva corectii normale. Luni pretul a coborat destul de mult. Marti din nou au fost scaderi. Astazi, miercuri, pretul s-a apreciat usor dar nu foarte mult. Cresteri generale pe toti indicii dar trendul si corectiile din startul saptamnii nu par a se fi terminat. Urmatoarele sedinte sunt foarte interesante in vederea stabilirii sfarsitului corectiei si continuarii trendului pozitiv. Daca vor continuua sa scada si pana unde nu stim, dar trendul general momentan este pozitiv.
            Luna aceasta inca se asteapta informatii destul de importante pentru evolutia preturilor – votarea legii impozitarii cu 16% a persoanelor fizice, un comunicat mai clar cu privire la castigatorul cursei de la BCR… Si toate in urmatoarele 2 saptamni, luna decembrie fiind ceva mai scurta decat celelalte…


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 8 decembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 9,088 tranzactii insumand un volum de 48,328,216 lei ( respectiv 13,205,513 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +0,65% ), BET-C ( +0,74% ), BET-FI ( +1,05% ), si ROTX ( +0,95% ).

            O evolutie a preturilor astazi destul de buna. Un salt in debut serios dar o coborare usora spre finalul zilei. Astazi a fost ziua surprizelor si a declaratiilor.
            Am avut pe de o parte – si cel mai important RRC-ul oprit datorita unei noi achizitii, facute de Compania  Rompetrol, a celui mai mare distribuitor de produse petroliere privat de pe piata franceza – Dyneff SA. Desi RRC-ul a fost din startul zilei suspendat, VEGA si PTR nu, astfel ca fiecare au inregistrat cresteri foarte mari, VEGA chiar maximul posibil: +15%.
            Apoi CMP – Compa Sibiu, dupa anuntarea majorarii de capital social dar si datorita pachetului detinut de Broker la companie, a crescut in ochii investitorilor, astfel ca astazi a trecut la un plus maxim: +15% si el.
            Nu in ultimul rand SNP-ul se pare ca nu a ratat ocazia si a profitat de “sensibilitateaâ€Â? pieteii si a ajuns la un maxim de mult neatins – 0.5000 lei/actiune!
            O zi verde, totusi trendul nu este clar inca. Astazi putem spune ca piata noastra a fost una din singurele piete bursiere care s-a apreciat. In rest aproape toate vecinele noastre, si bursele mari au scazut (vezi CAC 40: cu –0.56%, DAX: cu –0.5%, CTX, HTX, PTX, RTX toate pe minus!). Este adevarat ca pietele nu sunt legate si dependente dar arata totusi o situatie interesanta. Situatia impozitarii inca nu este nici ea clara si cu cat trece timpul cu atat acest lucru este mai periculos pentru piata!


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 12 decembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 6,421 tranzactii insumand un volum de 33,734,666 lei ( respectiv 9,273,625 euro ). Indicii bursieri s-au depreciat astfel: BET ( -1,21% ), BET-C ( -1,05% ), BET-FI ( -0,82% ), si ROTX ( -1,27% ).

           Oscilatie a preturilor destul de mare astazi. La inceputul sedinteti majoritatea indicilor erau pe plus, preturile apreciidu-se usor. In partea a doua insa s-a trecut la un trend negativ si totul a devenit rosu… Volumul tranzactionat este insa redus ceea ce denota faptul ca aceste “variatiiâ€Â? nu sunt sustinute si par a fi doar mici speculatii.
           Trend insa crescator dar cu tendinte usoare de corectie. Nici o veste semnificativa de interes macro nu a aparut astazi, doar fuziunea Flamingo pare a trage maine investitorii. De asemenea drepturile de preferinta la SNP vor porni la tranzactionare de miercuri!


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 14 decembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 6,840 tranzactii insumand un volum de 33,417, lei ( respectiv 9,166,934 euro ). Indicii bursieri s-au depreciat astfel: BET ( -1,07% ), BET-C ( -0,90% ), BET-FI ( -1,96% ), si ROTX ( -1,29% ).

          Dupa cum ne asteptam si prezentam in editorialele anterioare, preturile astazi au scazut. Mai usor la inceput dar din ce in ce mai tare spre final, SIF-urile scazand chiar cu peste 2% unele dintre ele. Si ceilalti emitenti s-au depreciat, aceasta evolutie fiind datorata probabil pe de o parte si iesirii a o parte din investitori cu ocazia sarbatorilor de iarna, iar pe de alta parte probabil datorita incertitudinii legate de impozitul persoanelor fizice.
           Azi a inceput tranzactionarea drepturilor de preferinta – SNPR01. Pretul de referinta matematic vorbind a fost de 45 lei vechi/drept de preferinta. Piata insa a format un pret variat intre un maxim de 46 lei si un minim de 40. Majoritatea tranzactiilor au avut loc insa in valorile de 43-44 lei.
          Ca trend general piata pare a fi intrat intr-o perioada de acumulare cu usoare corectii urmate de aprecieri mici. Vom vedea ce stiri vor mai aparea si ce influenta vor avea asupra preturilor…


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 15 decembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 5,716 tranzactii insumand un volum de 32,954,686, lei ( respectiv 9,020,525 euro ). Indicii bursieri s-au depreciat/apreciat astfel: BET ( -0,76% ), BET-C ( -0,68% ), BET-FI ( +0,26% ), si ROTX ( -0,67% ).

          Trend inca neclar la BVB. Cresteri usoare, urmate de scaderi mici. Variatii mai mari pe SIF-uri la un moment dat, pentru ca la final sa treaca pe plus. Dupa cum spuneam si in editorialul de ieri tergiversarea anuntarii pozitiei oficiale si a legii legate de impozitarea persoanelor fizice ar putea sa determine amanarea acestei decizii pe 2006 astfel ca impozitul sa fie perceput fie retroactiv ( de la 1 ianuarie 2006 ) fie, se va aplica dintr-o alta luna a lui 2006 – dar ceva mai tarziu dupa ce toate programele si soft-ul va fi implementat.
          Acest lucru nu se stie, e cert insa ca a doua varianta ar avea un efect foarte benefic asupra evolutiei actiunilor.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Azi, 30 decembrie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 6,770 tranzactii insumand un volum de 45,632,707 lei ( respectiv 12,468,975 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +0,21% ), BET-C ( +0,16% ), BET-FI ( +2,25% ), si ROTX ( +0,04% ).

             Se pare ca lucrurile incep usor usor sa se lamureasca. Pe de o parte astazi la ora 19,00 se va anunta oficial castigatorul BCR-ului. Participantii de la finala sunt Millennium Banco Comercial Portugues din Portugalia si Erste Bank din Austria. Atat pretul final cat si castigatorul vor fi informatii foarte utile pentru imaginea bancii in continuare cat si a evolutiei – din punctul nostru de vedere – SIF-urilor si in general a evolutiei emitentilor semnificativi listati la BVB.
            Codul fiscal se pare ca este si el intr-o pozitie mai aproape de finalizare. Varianta finala pare a fi – impozit 16% de la 1 ianuarie 2006 pentru toti participantii la “jocâ€Â? dar se pastreaza 1% in continuare pentru detinerile pe o perioada mai mare de 1 an – ceea ce este un lucru foarte bun!
            Asteptam insa informatii oficiale despre aceste doua stiri importante.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 3 ianuarie 2005, pe BVB, s-au realizat un numar de 4,557 tranzactii insumand un volum de 33,765,634 lei ( respectiv 9,192,339 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +3,50% ), BET-C ( +2,73% ), BET-FI ( +6,22% ), si ROTX ( +3,12% ).

          Start foarte interesant in 2006!
          La sfarsitul lui decembrie 2005 s-a aprobat noul cod fiscal care prevede impozitarea cu 16% a castigurilor pe actiuni – la persoanele fizice – ca urmare a vanzarii lor la mai putin de un an de la achizitionare. Se pastreaza in continuare 1% impozit la actiunile ce sunt pastrate peste un an. Cu toate acestea preturile actiunilor au crescut astazi mult datorita probabil unei posibile speculatii.
          Este de remarcat in mod deosebit faptul ca volumul tranzactionat este foarte mic. Cresterile serioase de la inceputul zilei au fost pe volume extrem de scazute. Spre final doar, s-au mai cumparat actiuni dupa ce mai multi investitori au venit dornici de a nu pierde o sansa nesperata…


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Bursa a câştigat ieri 380 de milioane de euro, capitalizarea ajungând la 15,7 miliarde de euro.
Principalele acţiuni de la Bursă au început anul în forţă cu o creştere medie de aproape 4%, vedetele primei zile de tranzacţionare fiind SIF-urile, care au adus posesorilor un câştig mediu de 6,2%.
Bursa a confirmat astfel, pentru al optulea an consecutiv, regula conform căreia prima zi de tranzacţionare aduce câştiguri importante investitorilor. Valoarea totală a companiilor listate a urcat ieri cu nu mai puţin de 380 milioane de euro, atingând 15,7 miliarde de euro.
Cu toate că au existat ani cu creşteri chiar mai mari în prima zi de tranzacţionare, 2006 a fost primul an în care în prima zi s-a putut câştiga cât dobânda bancară pe un an întreg. Acţiuni precum SIF Transilvania sau SIF Muntenia au adus doar ieri câştiguri de peste 6,5%, investitorii continuând să se gândească la cât de valoroase sunt pachete de acţiuni la BCR deţinute de SIF-uri.
Indicele BET-FI a trecut ieri pentru prima dată de pragul de 50.000 de puncte, stabilind un nou maxim istoric. Printre câştigătoarele zilei s-au numărat băncile - Transilvania cu un plus de 5,6% şi BRD cu 3,7% - alături de companiile petroliere, cu o creştere de aproape 5% pentru Petromidia şi peste 2% pentru Petrom.
Scumpirea acţiunilor în ianuarie este o regulă care se aplică destul de des şi pe bursele externe, fenomenul fiind cunoscut drept "efectul lunii ianuarie". Printre cauzele presupuse pentru aceste creşteri se numără optimismul de început de an, la care se adaugă vânzări mai mari de la finalul anului anterior, fie din motive fiscale, fie ordonate de managerii de fonduri care încearcă să rearanjeze structura portofoliului pentru ca acesta să arate mai bine în raportul anual.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
ieri, 5 ianuarie 2006, pe BVB, s-au realizat un numar de 6,630 tranzactii insumand un volum de 62,069,441 lei ( respectiv 16,881,834 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat/depreciat astfel: BET ( -0,09% ), BET-C ( +0,09% ), BET-FI ( -1,03% ), si ROTX ( -0,21% ).

     Dupa cum spuneam si in editia anterioara, trendul pietii este in continuare incert. Cresteri puternice in primele doua zile si corectii usoare astazi. Scaderi serioase la un moment dat, in prima jumatate de ora preturile la SIF-uri scazand cu aproape 4%! Spre final si-au mai revenit, inchizand doar pe un minus usor.
     Un volum tranzactionat ceva mai scazut fata de ieri ceea ce nu ne poate ajuta inca la conturarea unei idei clare despre trend.
     O zi de corectii dupa cresterile de pana acum.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 10 ianuarie 2006, pe BVB, s-au realizat un numar de 7,259 tranzactii insumand un volum de 46,354,663 lei ( respectiv 12,619,351 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat/depreciat astfel: BET ( +0,00% ), BET-C ( +0,07% ), BET-FI ( -0,23% ), si ROTX ( -0,04% ).

          O zi mult mai linistita decat ieri. Au existat inca de la inceput persoane dornice de cumparare astfel ca indicii s-au apreciat foarte repede. S-au potolit insa repede si preturile si-au mai revenit. Volum tranzactionat destul de bun – aproape de media dorita de BVB. Astazi s-au inregistrat 12 milioane de euro.
          Un trend se pare destul de bun, usor pozitiv. Nu s-a intrat insa intr-un trend clar – dovada este si evolutia inca confuza a multor actiuni.
          Venirea de bani noi in piata – in sedinta de ieri – se pare ca a fost motivul principal la “nebuniaâ€Â? de luni. Vom vedea insa ce ne mai asteapta.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 12 ianuarie 2006, pe BVB, s-au realizat un numar de 7,324 tranzactii insumand un volum de 51,905,306 lei ( respectiv 14,290,321 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET ( +1,67% ), BET-C ( +1,73% ), BET-FI ( +0,66% ), si ROTX ( +1,96% ).

          Crestere extrem de buna astazi din nou la Bursa de Valori Bucuresti! Aprecieri continuue la Petrom si Antibiotice! Au “saritâ€Â? insa si cateva actiuni mai deosebite – Siretul Pascani ( +8% ), Broker SA ( +9% ), Vrancart SA ( +14%! ).
          Cresteri bune pe emitenti foarte lichizi. Un trend pozitiv ce se confirma in fiecare zi tot mai mult la noi. Un volum tranzactionat din nou foarte bun – peste 14 milioane euro.
          Rezultatele pe 2005 ale companiilor incep sa apara. Se pare ca la multe din ele acestea sunt foarte bune, cresterile de profit fiind de altfel extrem de importante pentru Bursa de Valori. La sfarsitul lui ianuarie – februarie se vor publica rezultatele preliminarii, urmand ca in AGA – ce vor avea loc incepand cu luna martie – aceste rezultate sa se oficializeze.


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
- site nou cu informatii financiare si concursuri.

_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 10 aprilie 2006, pe BVB, s-au realizat un numar de 5,850 tranzactii insumand un volum de 12,270,059 lei ( respectiv 3,495,643 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET (+1,43% ), BET-C ( +1,60% ), BET-FI (+1,58 ), si ROTX (+1,49).

          Ca si in saptamana trecuta lunea a fost zi de crestere. Apreciere destul de buna astazi, cresteri mari la actiunile importante de pe Bursa. Un amanunt lasa insa loc la indoieli legate de trendul pietii: volumul tranzactionat este din nou minim, aproape de minimele anului. Cu 3,4 milioane euro nu se formeaza un trend pozitiv… Doar de acumulare poate. Ceea ce ar fi cel mai probabil.
          BRD-ul si BCC-ul si-au revenit cel mai mult, apreciindu-se astazi cu peste 3 respectiv 4%!


_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
- forum bursier

_______________________________________
- - - -



pus acum 18 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 23 mai 2006, pe BVB, s-au realizat un numar de 8,036 tranzactii insumand un volum de 49,097,431 lei ( respectiv 13,818,973 euro ). Indicii bursieri s-au depreciat astfel: BET (-5,37% ), BET-C (-5,49% ), BET-FI (-7,06 ), si ROTX (-4,13).

          O zi care cu adevarat va ramane in istoria investitorilor la Bursa de Valori. O zi plina de speculanti si speculatori. O zi plina de manipulari si de informatii contradictorii. O zi in care putini au castigat si multi au pierdut daca sau precipitat si au reactionat la primul impuls.
Ca o comparatie, in istoria BVB ziua de astazi seamana usor cu cea de pe 9 februarie 2005. Cand, datorita unei balbaieli legislative, indicii pietii au cazut cu peste 7%. Si-au revenit insa repede apoi.
          Multe informatii s-au adunat si au avut efect concertat astazi pe Piata de Capital. Pe de o parte situatia pietelor internationale a fost cauza – ieri, dupa cum spuneam aproape toate pietele au scazut; astazi insa toate au revenit spre finalul sedintei, cu exceptia celei din Romania care nu a mai avut timp. Dupa cum spuneam BVB din Romania nu mai poate fi privita independent... dupa ora 14,00 cand la BVB indicii scadea serios pe pietele externe acestia incepeau usor usor sa treaca pe plus. Astfel ca, spre ora 16,00, pietele straine era serios pe plus! A noastra insa abia maine se va deschide. Singura piata deschisa la noi ramasese doar BMFMS care incepand cu ora 15,00 a inceput sa resimta aceasta influenta pozitiva, scaderile maxime de la ora 14,00 ramand serios in urma. Nu a reusit totusi sa treaca pe plus, dar oricum un val de incredere s-a simtit!
          Un alt motiv ar fi, din nou, codul fiscal, propus spre schimbare la 1 iulie. Cu erori si de neinteles insa, acesta incearca sa faca cateva propuneri foarte interpretabile! Vor fi insa explicate probabil cat de curand, imediat ce si piata isi va fi revenit...


_______________________________________
- - - -



pus acum 17 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Ieri, 24 mai 2006, pe BVB, s-au realizat un numar de 5,553 tranzactii insumand un volum de 34,516,757 lei ( respectiv 9,715,094 euro ). Indicii bursieri s-au apreciat astfel: BET (+3,01% ), BET-C (+2,80% ), BET-FI (+0,73 ), si ROTX (+3,36).

          Dupa cum anticipam si in ziua de ieri preturile pe Bursa de Valori Bucuresti s-au apreciat astazi. Inca din primele minute acestea au suferit aprecieri bune, majoritatea emitentilor care ieri au suferit scaderi mari, astazi, in primele minute si-a revenit.
          Raman insa alte aspecte de urmarit... aspecte care nu sunt foarte imbucuratoare! Astfel, volumul tranzactionat este scazut, fata de cel de ieri. Apoi, desi am asistat astazi la cresteri in primele ore, spre finalul sedintei s-a simtit o scadere si o aparitie a vanzatorilor, plusurile foarte mari din primele minute scazand usor. Un alt argument destul de solid care nu ne lasa sa ne formam o parere foarte pozitiva pentru zilele urmatoare ar fi, din nou, evolutia pietelor externe.        Astazi acestea au revenit la scaderi, scaderi din nou destul de mari!
           Cu toate acestea asteptam un volum rulat din ce in ce mai mare la BVB pentru urmatoarea perioada si momente foarte bune de tranzactionare... pentru cei inspirati!


_______________________________________
- - - -



pus acum 17 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
Decizia de a investi in actiuni tranzactionate la bursa se ia de regula dupa o analiza atenta a conjuncturii macroeconomice generale, a tendintelor manifestate de indicii bursieri in ansamblu si a performantelor la nivel microeconomic ale companiilor vizate. Aceasta abordare „top - down“, cum este ea numita in literatura straina de specialitate, este specifica investitorilor institutionali mari care investesc capitaluri banesti considerabile si care urmaresc obiective pe termen lung.

Desigur, nu toti investitorii au timp si dispun de resursele necesare pentru a analiza riguros si cu obiectivitate toate aceste aspecte ale mediului financiar intern si international. Din aceste motive, micii investitori de portofoliu se focalizeaza in analiza lor pe citeva elemente privitoare la evolutia de ansamblu a bursei locale, iar printre acestea urmarindu-se si profitul net pe actiuni, valoarea contabila a unei actiuni, ratele de rentabilitate, gradul de indatorare, indicele de lichiditate, ratele de crestere, PER-ul si indicatorul P/B etc.

Despre VANU

Valoarea contabila a unei actiuni (VANU) se calculeaza prin impartirea valorii totale a capitalurilor proprii ale companiei la numarul total de actiuni emise de aceasta si aflate in circulatie (detinute de actionari).

Valoarea capitalurilor proprii se determina la rindul ei prin scaderea datoriilor totale ale companiei din activele totale detinute si reprezinta „averea actionarilor“, adica ceea ce le ramine acestora in ipoteza in care acele active ar fi valorificate si toate datoriile ar fi platite.

In concluzie, daca valoarea capitalurilor proprii reprezinta averea tuturor actionarilor, valoarea contabila pe actiuni reprezinta echivalentul acesteia pentru o singura actiune. In unele situatii, valoarea contabila mai este denumita si valoarea activului net unitar, formulare rezultata tocmai din metoda de calcul a acesteia (adica activul net raportat la numarul total de actiuni).

Utilitatea lui P/B

Utilitatea acestui indicator consta in aceea ca ne ofera o referinta cu privire la cit de scumpa sau, dimpotriva, cit de ieftina este o actiune. Pentru aceasta se construieste un indicator derivat denumit P/B sau pret/valoare contabila. Avantajul P/B este ca poate fi folosit pentru a compara intre ele, pe criterii obiective, diferite companii listate. Atentie insa, utilizat in exclusivitate, acest indicator nu este chiar atit de relevant. In unele sectoare economice, un raport pret/valoare contabila de 2,3 sau chiar mai ridicat este considerat normal in timp ce in altele doar un nivel mai coborit de doi este acceptabil. In general, companiile bune au un raport P/B mai ridicat (poate chiar peste 3), in timp ce companiile cu rate de rentabilitate mai scazute si cu stabilitate a cifrei de afaceri sint caracterizate de indicatori P/B mai redusi.


_______________________________________
- - - -



pus acum 17 ani
   
delaurentis
Site owner

Din: Tg-Jiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7666
- reviste economice

_______________________________________
- - - -



pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la